محمد یزدی، عضو شورای نگهبان و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اکثریت آرای اعضای مجلس خبرگان رهبری ایران به ریاست این مجلس رسید.
اکبر هاشمی رفسنجانی هم برای ریاست مجلس خبرگان نامزد شده بود.
در دور اول رایگیری به جز آقایان یزدی و هاشمی رفسنجانی، محمود هاشمی شاهرودی و محمد مومن هم نامزد بودهاند اما آقای هاشمی شاهرودی به دلیل "تعدد کاندیداها" انصراف داده است.
رایگیری در دور اول به دلیل به حد نصاب نرسیدن آرا به دور دوم کشیده شد و آقای یزدی با کسب ۴۷ رای از مجموع ۷۳ رای به عنوان رئیس جدید مجلس خبرگان انتخاب شد.
۲۴ نفر در این رایگیری به آقای هاشمی رفسنجانی رای دادهاند و تعداد آرای باطله ۲ رای اعلام شده است.
____________________________________________________________________
رئیس جدید خبرگان رهبری
محمد یزدی ۸۳ ساله و متولد اصفهان به عنوان چهرهای محافظهکار در مناصب و مقاطع مختلف در صحنه سیاسی ایران حضور داشته است. او در دورههای اول و دوم مجلس شورای اسلامی نماینده بود. عضویت در هیئت رئیسه مجلس خبرگان و همین طور شورای بازنگری قانون اساسی از جمله سوابق اوست. آقای یزدی از سال ۱۳۶۸ به مدت ده سال رئیس قوه قضاییه ایران بود و سالهاست به عنوان یکی از اعضای منصوب رهبر ایران در شورای نگهبان حضور دارد. او در حال حاضر دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است.
___________________________________________________________________
هفدهمین اجلاس خبرگان رهبری ایران صبح امروز سهشنبه ۱۹ اسفند با دستور تعیین ریاست این مجلس در تهران آغاز شد.
محمدرضا مهدوی کنی، رئیس پیشین این مجلس پاییز امسال درگذشت و ریاست موقت آن پیش از انتخاب آقای یزدی بر عهده محمود هاشمی شاهرودی بود.
پیش از این از آقای هاشمی شاهرودی به عنوان یکی از گزینههای محتمل و مورد توافق برای ریاست مجلس خبرگان نام برده میشود.
___________________________________________________________________
اکبر هاشمی رفسنجانی در گفتوگو با روزنامه شرق پیش از آغاز اجلاس خبرگان:
برای آن لحظه حساس [انتخاب رهبر آینده]حتما لازم نیست رئیس باشم، کافی است عضو خبرگان باشم. انسان در خبرگان میتواند صحبت کند و نظرش را بدهد و اگر بخواهم، تاثیرگذار هم خواهم بود.
__________________________________________________________________
از چندی پیش گمانهزنیها درباره احتمال حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در این رقابت و سکوت او در این باره خبرساز بوده است.
عمل جراحی اخیر آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران و مطرح شدن نگرانیهایی درباره سلامتی او هم باعث شده که این دور از مجلس خبرگان با حساسیتهای بیشتری دنبال شود.
مجلس خبرگان رهبری موظف به نظارت بر عملکرد رهبر است و اختیار عزل و نصب و تعیین جانشین او را دارد.
پیش از آقای مهدوی کنی، اکبر هاشمی رفسنجانی ریاست خبرگان را بر عهده داشت، اما مخالفان او به دلیل آنچه که همراهی آقای هاشمی رفسنجانی با معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ می خواندند، خواستار کنار رفتن او از ریاست مجلس خبرگان شدند.
آقای هاشمی رفسنجانی در آن زمان از رقابت برای انتخاب رئیس و اعضای هیئت رئیسه مجلس خبرگان کنارهگیری کرد و جای خود را به آقای مهدوی کنی داد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر