۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۵, سه‌شنبه

آیا مسیحیت از خاورمیانه بیرون رانده می‌شود؟


گزارشى از وضعیت سعید شیرزاد؛ دوازدهمین ماه بازداشت موقت


هفت زندانى صبح فردا اعدام مى شوند


سعید مرتضوی هنوز دفاعی درباره پرونده ی شکایت روح‌الامینی نکرده است

saeid-mortazavi
خبرگزاری هرانا ـ وکیل مدافع روح‌الامینی از عدم دفاع  سعید مرتضوی در ارتباط با شکایت موکل وی مبنی بر معاونت در قتل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، حسن کمالی در رابطه با پرونده شکایت از موکلش اعلام داشت: در دوجلسه گذشته از محاکمه دادگاه فقط طرح شکایت از سوی موکلم، ورود شده و هنوز آقای مرتضوی پاسخی نداده است.
وکیل مدافع روح‌الامینی ادامه داد: در دو جلسه گذشته عمدتا به موضوع تامین اجتماعی پرداخته شده و معلوم نیست در جلسه آتی که قرار است روز چهارشنبه هفته جاری (۱۶ اردیبهشت) برگزار شود، به موضوع شکایت موکلم و بخشی از رای شعبه ۷۶ که از سوی دیوان عالی کشور نقض شده، ورود می‌شود یا خیر.
کمالی اضافه کرد: دادگاه در ارتباط با موضوع تامین اجتماعی، یک سری استعلاماتی را انجام داده و منتظر پاسخ آن استعلام‌ها هستند، بنابراین بعید می‌دانم در جلسه بعدی فرصت شود تا آقای مرتضوی درباره شکایت روح‌الامینی دفاع کند.
وکیل مدافع روح الامینی دررابطه با شکایت موکلش از  حیدری‌فر _یکی از قضات متهم در پرونده حادثه بازداشتگاه کهریزک_ نیز اعلام کرد که شکایت هنوز به دادگاه ارسال نشده است.
کمالی درباره آن بخش از رای شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان، که از سوی شعبه دیوان عالی کشور نقض شده است، نیز گفت: از نظر ما رای دیوان قابل توجیه نیست و طبق قانون نیز دادگاه الزامی برای تبعیت از رای دیوان ندارد.
وی همچنین در ادامه افزود: ایراد دیوان فقط به میزان جریمه نقدی نبوده و به اساس «گزارش خلاف واقع» که یکی از اتهامات آقای مرتضوی بود، ایراد گرفته است.
دادگاه رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی و کهریزک، تا کنون دو جلسه به صورت غیر علنی در شعبه ۷۹ دادگاه کیفری استان، به ریاست قاضی محمدی کشکولی برگزار شده است و جلسه سوم نیز ۱۶ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد

حدود ۲۰۰ کودک همراه مادرانشان در زندان‌های کشور هستند

koodakan zendani
خبرگزاری هرانا ـ حدود ۲۰۰ کودک همراه مادرانشان، در زندان‌های کشور هستند که از میان آن‌ها ۲۰ کودک در ندامتگاه شهرری زندگی می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، شهیندخت مولاوردی در حاشیه برگزاری هفتاد و دومین جلسه شورای اجتماعی کشور، در جمع خبرنگاران، افزود: خیرین در اصفهان مهدکودکی را در زندان زنان راه‌اندازی کرده‌اند. بنابراین باید به ظرفیت خیرین برای ایجاد مهد کودک در زندان‌ها توجه کنیم.
وی در ادامه گفت: در جلسه امروز شورای اجتماعی کشور، رییس سازمان زندان‌ها گزارشی را درباره وضعیت زندان‌های کشور ارایه داد که بخشی از آن مربوط به زنان زندانی بود، البته این گزارش قبلا به هیات دولت ارایه شده بود، و پیشنهادات ۱۳ گانه‌ای در پایان گزارش رییس سازمان زندان‌ها مطرح شد که با پیگیری و هم‌افزایی بین‌ دستگاه‌ها می‌توانیم به بهبود وضعیت زنان زندانی امیدوار باشیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: سال گذشته از برخی زندان‌های زنان بازدید کردیم و امسال هم این کار، هم در سفرهای استانی و هم در تهران در دستور کار است. وضعیت زنان زندانی مطلوب نیست و با توجه به نقش مادری و همسری و جایگاه آنان در جامعه باید به وضعیت زنان زندانی توجه کرد. البته تعداد زنان زندانی در مقایسه با مردان چشمگیر نیست اما همین تعداد هم برای جامعه اسلامی ما زیاد است و باید به نیازمندی‌های این زنان و راه‌اندازی مهدکودک در زندان‌ها توجه کنیم.
ایشان همچنین گفت: زنان به علت طرد اجتماعی و خانوادگی بعد از آزادی از زندان، بیشتر از مردان به زندان باز می‌گردند و این آمار در زمستان بیشتر است.
مولاوردی در پایان اظهارکرد: با همکاری بنیاد تعاون زندانیان و اداره کل امور زنان استانداری‌ها تلاش می‌کنیم سرپناهی برای اسکان این زنان فراهم شود تا پیش از یافتن شغل و توانمند شدن در آن به سر ببرند، علاوه بر آن توجه به وضعیت بهداشتی و سلامت زنان زندانی مد نظر ماست و همه دستگاه‌های متولی باید در این زمینه عزم جدی داشته باشند.

فوت دومین مصدوم پالایشگاه شازند

IMG18492488
خبرگزاری هرانا – یکی دیگر از مصدومین حادثه پالایشگاه شازند که در کما به سر می‌برد، فوت کرد.
به گزارش هرانا به نقل از ایسنا؛ یکی از دیگر از پنج مصدوم حادثه هفتم اردیبهشت پالایشگاه شازند جان خود را از دست داد.
سه نفر از کارگران مشغول در پالایشگاه با اسامی «محمود مولایی»، «سعید ابراهیمی» و «علیرضا دهقانی» که دچار مسمومیت با گاز سولفید هیدروژن شده و ‌به علت عوارض وسیع این گاز بعد از وقوع حادثه به حالت کما رفته بودند، در بخش مراقبت‌های ویژه(آی.سی.یو) بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک بستری شدند.
روز جمعه گذشته محمود مولایی یکی از مصدومین این حادثه جان خود را از دست داد و امروز نیز مصدوم دیگر با نام “علیرضا دهقانی” ۲۸ ساله نیز به دلیل شدت مصدومیت جان باخت.
این درحالی است که مصدوم دیگر “سعید ابراهیمی” همچنان در حالت کما به سر می‌برد.
در حادثه‌ای که ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه هفتم اردیبهشت ماه در پالایشگاه شازند رخ داد، پنج کارگر که برای عملیات اورهال در واحد ۱۸ مشغول کار بودند، به علت مسمومیت روانه بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک شدند که دو نفر از مصدومان بعد از گذران دو روز درمان در “سی‌سی‌یو” ترخیص شدند.

ورودسالانه نیم میلیون نفر به زندانهای کشور

zendan ha
خبرگزاری هرانا ـ سالانه نیم میلیون نفر به زندان های کشور وارد می شوند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی کشور، بعدازظهر شنبه، در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل زندانهای کهگیلویه و بویراحمد، با اعلام این مطلب گفت: «بیش از ۵۰ درصد از این جمعیت حداکثر زیر یک ماه در زندان می مانند که نشان دهنده عدم ضرورت زندان است.»
رئیس سازمان زندان های کشور همچنین گفت: ۲۵ درصد از زندانیان کشور که به صورت تحت قرار هستند، نشان دهنده این است که باید  کار بیشتری در زمینه دادسراها صورت گیرد.
وی افزود: البته کمبودهای زیادی در زمینه دادیار و بازپرس در دادسراها وجود دارد که باعث می شود پرونده ها به موقع بسته نشوند.
جهانگیر همچنین تعداد زندانیان بدهکار دیه، مهریه و نفقه در زندان های کشور را هفت هزار نفر عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم این افراد از زندان رهایی پیدا کنند.
ایشان تاکید کرد: تلاش می کنیم افراد بی جهت وارد زندان نشوند و برای کسانی که به نوعی مرتکب تخلفی شدند، از مجازات های جایگزین استفاده کنیم.
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی کشور، بیان داشت: سعی ما براین است که در سال جاری ۳۰ تا ۴۰ هزار زندانی در خارج از زندان ها نگهداری کنیم.
جهانگیر همچنین مدعی شد: زندان جای اشرار و ناامن کنندگان امنیت و نوامیس جامعه است و نباید به جای افراد بدهکار و بیمار تبدیل شود.

نرگس محمدى بازداشت شد

mohammadi_narges2014
خبرگزارى هرانا – نرگس محمدى فعال حقوق بشر، با مراجعه مأمورین امنیتى به منزل شخصى اش بازداشت شد.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز سه شنبه ١۵ اردیبهشت، مأمورین امنیتى با حکم قضایى، نرگس محمدى را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.
یکى از منابع مطلع در این باره به گزارشگر هرانا گفت: “صبح امروز مأمورین برای بازداشت خانم محمدى آمده بودند، ولى ایشان از رفتن امتناع کرده بود و در را باز نکرده بود، مأمورین تهدید کرده بودند که به زور وارد خانه مى شوند و در نهایت هم ایشان را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.”
از دلایل بازداشت و اتهامات جدید این فعال حقوق بشر اطلاعى در دست نیست، دادگاه نرگس محمدى به تازگى به دلیل عدم پرونده توسط وکلا اخیرا به تعویق افتاده بود و قرار بود امروز سه شنبه، وکلاى پرونده جهت مطالعه پرونده به شعبه ١۵ دادگاه انقلاب مراجعه نمایند.
این کنشگر مبارزه با اعدام که قرار بود به اتهامات تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانى به قصد اقدام علیه امنیت ملى و تشکیل و عضویت در گروه غیرقانونى، از سوى قاضى صلواتى محاکمه شود، پیش از این درخواست دادگاه علنى کرده بود.
نرگس محمدى از فعالین حقوق بشر، عضو کارزار لغو گام به گام اعدام و سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر است.

ندا مستقیمى بازداشت شد

neda mostaghimi
خبرگزارى هرانا – ندا مستقیمى، جهت اجراى حکم سه سال حبس، بازداشت شد.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ندا مستقیمى از حامیان مادران پارک لاله، پیش از ظهر دوشنبه ١۴ اردیبهشت، در محل کارش توسط نیروهاى امنیتى بازداشت شد.
گفته مى شود بازداشت خانم مستقیمى جهت اجراى حکم سه سال حبس قطعى و مرتبط به بازداشت وى در آذرماه ١٣٨٩ است.
ندا مستقیمى در آذرماه ١٣٨٩ در جریان بزرگداشت سالروز تولد امیر ارشد تاجمیر در بهشت زهرا بازداشت و به اتهام اجتماع و تبانى به قصد اقدام علیه امنیت ملى به سه سال حبس محکوم و با وثیقه صد میلیونى تا زمان اجراى حکم آزاد شد.
به گفته یکى از نزدیکان خانم مستقیمى از حامیان مادران پارک لاله(مادران عزادار)، محمل اتهامات ایشان، فعالیت هایى در حمایت و همدردى با خانواده هاى زندانیان سیاسى و خانواده هاى قربانیان “جنبش سبز” بوده است.
خانم مستقیمى پس از بازداشت تا کنون تماسى با خانواده نداشته و هنوز به طور قطعى مشخص نیست به کدام زندان جهت اجراى حکم منتقل شده است.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۴, دوشنبه

روحانی: نمی توان به کسی که دستبند و کلت دارد گفت اجتهاد کن




حسن روحانی، رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز معلم در تهران گفت: "نمی توان به قوه قهریه نظام که دستبند و کلت دارد گفت تو هم اجتهاد کن."
آقای روحانی دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، در سخنرانی خود در جمع تعدادی از مقام های دولتی و مسئولان وزارت آموزش و پرورش افزود: "تقویت نظام و اسلام به این است که هر کسی کار خود را انجام دهد."
به نظر می رسد که اظهارات امروز آقای روحانی، نوعی پاسخ به انتقادهایی باشد که در روزهای گذشته، در واکنش به سخنان چندی پیش وی در مورد وظایف نیروهای پلیس صورت گرفته است.
آقای روحانی شنبه هفته پیش، در جمع فرماندهان نیروی انتظامی گفته بود: "پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را نیز گرفتار خواهیم ساخت."
این سخنان، با واکنش گروهی از محافظه کاران و از جمله ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی و لطف الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید رو رو به رو شد که پلیس و دولت را به برخورد با موارد نقض احکام اسلامی در جامعه موظف دانستند.
مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور ایران، دو روز پیش گفت صحبت‌های آقای روحانی درباره پلیس بد تفسیر شده است.
معاون آقای روحانی افزود: "سخن اصلی رئیس‌جمهور این بود که نیروی انتظامی که اسلحه در دست دارد در برخورد با جرایم قانون را مد نظر قرار دهد و اجتهاد شخصی نکند."


'حق اعتراض را به رسمیت می شناسیم'
رئیس جمهور ایران امروز، همچنین با ذکر اینکه "دولت حق اعتراض را برای تمام اقشار و اصناف محفوظ می داند و به رسمیت می شناسد" گفت: "برای اولین بار امسال کارگران در خیابان ها راهپیمایی کردند. با من مشورت کردند که گفتم بگذاریید بیایند، ما باید تحمل کنیم."
حسن روحانی تاکید کرد: "نسبت به معلمین هم حق اعتراض را به رسمیت می شناسیم."
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنرانی خود خواستار آن شد که "آموزش و پرورش از حالت دولتی محض بودن به تدریج و قدم به قدم خارج شود".
وی با اشاره به مشکلات مالی وزارت آموزش و پرورش گفت: "در سال ۹۰ اعتبارات این وزارتخانه ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است که این رقم در سال ۹۴ به حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است."
بسیاری از معلمان ایران، نسبت به پایین بودن حقوق و مزایای خود معترض هستند.
در اواخر فروردین ماه گذشته، صدها نفر از معلمان در اعتراض به وضعیت معیشتی‌ خود، تجمعاتی را در شهرهای مختلف ایران برگزار کردند.

معاون وزیر ارشاد: هیچ نهادی حق اعمال نظر و دخالت در نمایشگاه کتاب را ندارد




عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفته است که هیچ نهادی بجز این وزارتخانه و زیر مجموعه‌های آن حق اعمال نظر و دخالت در نمایشگاه کتاب را ندارد.
آقای صالحی گفت: "نمایشگاه کتاب تهران صاحب و مالک دارد و آن وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی است. هیچ مجموعه‌ای حق ورود و دخالت به آن را ندارد مگر با این شخصیت حقوقی در ارتباط باشد؛ لذا همه کتاب‌ها و ناشرانی که مجوز دارند و برای حضور در نمایشگاه ثبت نام کرده‌اند حق حضور در آن را دارند."
آقای صالحی همچنین خبر لغو محرومیت گذشته ناشران برای حضور در این دوره از نمایشگاه را تکذیب کرد و گفت: "همه احکامی که در سال گذشته درباره متخلفان صادر شده به قوت خود باقی است بنابراین ناشرانی که در سال گذشته به دلیل تخلف از حضور در نمایشگاه امسال منع شده‌اند امکان حضور در نمایشگاه را ندارند."
او گفت که امسال تلاش شده که "همه سلیقه‌ها" در نمایشگاه حق حضور داشته باشند.
دو روز پیش مهدی خزعلی، مدیر انتشارات کتاب‌های پزشکی حیان گفت که برای دومین سال پیاپی در دولت حسن روحانی انتشارات او از حضور در نمایشگاه کتاب منع شده است.
او در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نوشت: "امسال برای نمایشگاه ثبت نام کردیم و وجه واریز شد و غرفه هم مشخص و مهیا شد، روز گذشته از ارشاد تماس گرفته‌اند که غرفه حیان را لغو کنید."
او نوشته است که این دستور از ناحیه اداره کل سیاسی وزارت اطلاعات ایران به حراست ارشاد و به اداره کل کتاب و کتابخوانی ابلاغ شده است.
بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب از ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت با حضور بیش از ۲۴۰۰ ناشر ایرانی و ده‌ها ناشر خارجی در مصلای تهران برگزار می‌شود.

وضعیت نامناسب جسمی حسین رونقی در زندان


دادگاه آرش صادقى و گلرخ ایرایى و عدم دسترسى وکلا به پرونده

arash sadeghi golrokh iraei
خبرگزارى هرانا – در آستانه برگزارى دادگاه آرش صادقى و گلرخ ایرایى، وکلاى پرونده تاکنون امکان مطالعه پرونده موکلین خود را نیافته اند.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با اینکه دادگاه این زوج قرار است ١۶ اردیبهشت در شعبه پانزده دادگاه انقلاب برگزار شود، ولى قاضى صلواتى از ارائه پرونده به وکلا جهت مطالعه و دفاع، خوددارى کرده است.
به گفته یکى از نزدیکان آنها، آقاى رئیسیان وکیل آرش صادقى، چند بار جهت مطالعه به دادگاه مراجعه کرده و هر بار به دلایل نامشخص از ارائه پرونده به وى ممانعت شده است.
آرش صادقى آخرین بار به همراه همسرش گلرخ ایرایى در ١۵ شهریورماه سال گذشته بازداشت و پس از شش ماه در اسفندماه به قید وثیقه از زندان آزاد شد، به وى اتهامات اجتماع و تبانى براى اقدام علیه امنیت ملى، توهین به بنیانگذار جمهورى اسلامى و تبلیغ علیه نظام تفهیم شد.
گلرخ ایرایى نیز در همان روز به اتهامات توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام بازداشت و پس از بیست روز به قید وثیقه از زندان آزاد شد.

وزیر ارتباطات: فاز دوم فیلترینگ هوشمند تا دو ماه دیگر اجرایی می شود

2_0
خبرگزاری هرانا – به گفته وزیر ارتباطات فاز دوم فیلترینگ هوشمند تا دو ماه دیگر اجرایی می شود.
به گزارش هرانا، محمود واعظی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این‌که مشکلات اخیر پیش آمده در شبکه‌های وایبر و اینستاگرام هیچ ارتباطی با شبکه اینترنت داخلی ندارد، اظهار کرد: اگر هم مشکلی برای این شبکه‌ها به وجود آمده باشد مربوط به برنامه‌های داخلی آن‌هاست و به هیچ وجه شبکه‌ اینترنت داخلی مشکلی را برای آنها به وجود نیاورده است.
وی درباره برنامه‌های وزارت ارتباطات برای گسترش شبکه‌های اجتماعی موبایلی داخلی تصریح کرد:‌ ما به همه گروه‌های دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان اعلام کرده‌ایم که در صورتی که تمایلی به ایجاد و جایگزینی شبکه‌های اجتماعی داخلی با خارجی داشته باشند از آن‌ها حمایت می کنیم.
واعظی افزود: در حال حاضر دو یا سه شبکه موبایلی در حال فعالیت است که بیسفون نسبت به بقیه از همه جلوتر است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: این شبکه حدود ۸۰۰ هزار کاربر دارد و به آرامی پیشرفت خواهد کرد. لازم است اعتماد مردم به این شبکه ها جلب شود و بدانند که می توانند از طریق آن فعالیت ارتباطی طبیعی داشته باشند.

حاميان مادران پارك لاله استكهلم 2015.05.01

گزارش تصویری ازشرکت گروه براندازان درمراسم روزجهانی کارگر، استکهلم سوئد

شرکت گروه براندازان در مراسم روزجهانی کارگر۱می ۲۰۱۵

گزارش تصویری از آکسیون حمایت اززندانیان مسیحی وعقیدتی ۲می ۲۰۱۵

آکسیون حمایت اززندانیان مسیحی وعقیدتی ۲می ۲۰۱۵ استکهلم سوئد